Madem kar geldi hoş geldi, dışarıdaki karı izlerken kahvenin yanında servis edeceğiniztiramisu tarifi de bizden gelsin. Yapımı oldukça kolay, lezzeti ise mükemmel. Denenmiş, beğenilmiş tariftir.
Tiramisu Keki için malzemeler
2 yumurta
1,5 su bardağından biraz az un
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için malzemeler
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı nescafe
Tiramisu Kreması için malzemeler
1/2 litre süt
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı şeker
1 paket toz krem şanti
50 gr margarin
Süslemek için malzemeler
5 -6 yemek kaşığı kakao
bitter çikolata
İlk önce keki yapmamız gerekiyor. Bunun için karıştırma kabımıza 2 yumurta ve şekeri ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Ardından 1/2 bardak süt ve 1/2 bardak sıvıyağı ekleyip çırpalım. Son olarak da 1 paket kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 su bardağından biraz fazla un ekleyip, yine çırparak kek hamurumuzu hazırlayalım. Dikdörtgen ya da yuvarlak pasta kalıbımızı yağlayıp karışımı dökelim ve 180 derecelik fırında 15 – 20 dakika pişirelim. Fırından çıkınca 1 bardak nescafeli süt ile ıslatıp soğutalım. Bu arada kremasını yapalım. 1/2 litre süte 1 kahve fincanı un ve 1 kahve fincanı şekeri ilave edip sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynayıp koyulaşmaya başladığında ocaktan indirip margarini ekleyelim ve mikserle karıştırıp soğutalım. Soğuduktan sonra toz şantiyi ekleyip kıvam alana kadar yaklaşık 5 dakika çırpalım ve kekimizi bu kremayla kaplayalım. Üzerini tamamen kaplayacak kadar toz kakao dökelim. Kakaoyu dökerken çay süzgeci kullanırsanız kakao her tarafa eşit miktarda serpilmiş olur.
Tiramisu pastanız hazır,