volkan gökçek

volkan gökçek [biri bu nasil yapilir diye sorsa da anlatsak] ANLATIYORUZ

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

POPULER ANLATILAR

Facebook'a hangi formatlarda ki videolar yüklenir?
Pilates nasıl yapılır?
Ölü piksel testi nasıl yapılır?

ANLATIYORUZ HAKKINDA

ANLATIYORUZ
Aklınıza gelebilecek her türlü soruya yanıt vermek için blogda yazıyoruz
Profilimin tamamını görüntüle

SON OKUNAN ANLATILAR

SON EKLENEN ANLATILAR

iyi Turk kahvesi nasil yapilir?

Leziz bir Türk kahvesi hazırlamanın ilk adımı kahve çekirdeklerinin çekilmesi ile başlar. Unutmayın ki, Türk kahvesinin en önemli özelliklerinden bir tanesi kahve çekirdeklerinin mümkün mertebe ince çekilmesidir. Türk kahvesi dünyadaki ...

bilardo da surme vurus nasil yapilir?

Bilardo meraklıları için yeni bir video daha ekliyoruz.Bilardonun üstadı Semih Saygıner abimizden bilardo dersleri kapsamında sürme vuruş tekniği hakkında bilgiler ...

ucurtma nasil yapilir?

Çıtaların aynı boyda olmasına dikkat edin . Değillerse çakınızla keserek aynı boya getirin. Her çıtanın iki ucunu da şekildeki gibi...

hdr nasil yapilir?

Bir fotoğrafta karanlık yüzey ile aydınlık yüzey arasındaki ışık farkı o fotoğrafın Dinamik Kademesini belirler. SLR veya DSLR makinaların algılayabileceği ...

Türk Kahvesinin Çekilmesi

Leziz bir Türk kahvesi hazırlamanın ilk adımı kahve çekirdeklerinin çekilmesi ile başlar. Unutmayın ki, Türk kahvesinin en önemli özelliklerinden bir tanesi kahve çekirdeklerinin mümkün mertebe ince çekilmesidir. Türk kahvesi dünyadaki en ince kahvedir. İnceliğin kıvamı bebek pudrası kıvamındadır. Bu iş için elle çevrilen ya da elektrikli otomatik bir değirmen kullanabilirsiniz.
Ama günümüzde, artık hemen herkes hazır kavrulmuş ve çekilmiş kahve kullanmaktadır. Kaliteli bir markanın kullanıma hazır Türk kahvesini satın alarak kahvenin çekilmesi adımını atlayabilirsiniz.

Türk Kahvesinin Pişirilmesi

Türk kahvesinin bir diğer kendine has özelliği ise pişirilmesi esnasında ortaya çıkar. Türk kahvesi diğer kahveler arasında kaynatılarak hazırlanan tek kahve türüdür. Kahvenin lezzetinde önemli olan ilk unsur yukarıda anlatıldığı üzere kaliteli bir kahve kullanmaktadır. Sonraki unsur ise kullanılacak suyun kalitesidir. Kesinlikle musluk suyu kullanmayın. Musluk suyundaki klor kahvenizin tadını bozabilir.
Kahve fincanınızı ağzına kadar soğuk içme suyu ile doldurup, suyu cezveye boşaltın.Cezveye her bir fincan için iki çay kaşığı kahve (bu yaklaşık olarak 5 gram kahve demektir) ekleyin. Eğer şeker ilave edeceksiniz bu aşamada arzunuza göre ilave edin. Esmer şeker daha sağlıklı olsa da Türk kahvesinde beyaz şeker daha iyi köpük elde etmenizi sağlar. Bu arada, kahvenizi mümkün olduğu kadar az şekerler için ki kahve tadını daha güçlü olarak alın.
Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın. Sakın yüksek ateşte çabuk pişirmeye çalışmayın.
Yaklaşık bir dakika içerisinde köpüğünüzün oluştuğunu göreceksiniz. Bu köpüğü fincana alıp kaynatmaya devam edin. Oluşan köpüğü tekrar fincana alın. Bu köpürtüp köpüğü alma işlemini tercihen 1 ya da 3 kez tekrar edin.  Son olarak, kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın.